top of page

Het Landgoed van Mavaleix

In het groene heuvellandschap van het regionale natuurpark Perigord-Limousin ligt het 13e eeuwse Chateau de Mavaleix te midden van 60 hectare tuinen, weilanden, bossen, meertjes en rivieren. Dit 800 jaar oude landgoed is een heerlijke plaats voor iedereen die van nostalgie houdt, buiten wil zijn en van het goede franse leven wil genieten.

Als u via de kasteelpoort de grote parktuin betreedt met het Chateau aan uw voeten, waant u zich even in een andere tijd. Een tijd van ridders en kasteelheren met veel avontuur en romantiek. Op uw eerste verkenningstocht in het ommuurde park met weelderig groen en oude bomen ontdekt u de grote moestuin maar ook het zwembad en de boomgaard. En even later de tennisbaan, jeu de boules baan met een magnifiek uitzicht op het Chateau en omringende landschap. Chateau de Mavaleix is de ideale plek om te overnachten in een prachtige omgeving genieten van een goede maaltijd, ontspannen te vergaderen of voor een bijzondere bruiloft of feest. Eigenlijk is het de plek voor iedereen die persoonlijke aandacht en comfort op prijs stelt.

Het Chateau

De middeleeuwse toren van het Chateau is destijds gebouwd om de smederijen langs het riviertje La Valouze te beschermen tegen vreemde overheersing. Deze zgn. forges waren in die tijd van vitaal belang voor het vervaardigen van wapens, gereedschap en hang- en sluitwerk waar vooral de edellieden veel gebruik van maakten.

Het Chateau heeft in het verleden ook gediend als woning voor enige maitres de forges die niet zelden een adellijke titel verwierven. De bekendste bewoner was Nicolas-Emile Grenouillet de Mavaleix. Deze maitre de forge genoot veel aanzien en was niet alleen een belangrijke smid maar ook lange tijd burgermeester van de commune Chalais. Hij heeft een grafmonument op het landgoed laten oprichten aan het einde van de 19e eeuw dat nog altijd fier overeind staat en goed verscholen is in het bos. Dit monument kunt u bezoeken maar de stoffelijke resten van deze edelman zijn later overgebracht naar het familiegraf op de begraafplaats van Chalais waar zich een kopie bevindt van het grafmonument op het landgoed.

Vakantiegevoel

In dit eeuwenoude historische kader, kunt u van uw vakantie genieten te midden van 60 hectare grond, waaronder tuinen, bossen, weilanden en water. Te midden van al dit natuurschoon, zult u de rust vinden. U kunt zich terugtrekken met een boek of iets drinken aan de bar maar ook actief zijn door een mooie wandeling te maken op ons landgoed of gebruik maken van het zwembad, tennisbaan of jeu de boules baan.

 

Ook voor de kinderen zijn er genoeg mogelijkheden. 

bottom of page